Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    При 166-ците датчикът, който мери температурата в купето (този с точките вдясно от контактния ключ) има вграден вентилатор и би могъл да издава разни звуци в определени моменти.
    Нищо не издава, поне моя, само се върти, като хеликоптер на безшумен режим
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Здравейте колеги,нов съм в клуба и се нуждая от помощ.Колата ми е Алфа 166,2.4JTD/20v-2004,при потегляне,точно когато съвдинителя отделя,се чува шум,като свирене на ремък за окол една секунда,просто съвсем кратко свирване.Това става,когато колата е загряла.При закупуването на автомобилът ми казаха,че ремъците са сменени.Проблема се явява не всеки път при потегляне,на 5-6 потегляния веднъж.
      Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008

Comment

• Или ти свири пистовия ремък или феродовия диск на съединителя.

Comment

• Ако потегляш с повечко газ пак ли го има? Пробвал ли си все едно ще потегляш без газ, като се натовари мотора дали присвирва?

И забравих - при гасене на двигателя да се чува нещо?
          Last edited by didod; d.m.y г., 18:08.
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Ако в момент на потегляне има включени повечко ел. консуматори или в този момент навиваш волана, най-вероятно е от ремъка.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
              Ако потегляш с повечко газ пак ли го има? Пробвал ли си все едно ще потегляш без газ, като се натовари мотора дали присвирва?

Не,потегля ли с повече газ,свирене няма,на момента при самото оделяне,колега и то за секунда.

---------- Post added at 20:57 ---------- Previous post was at 20:55 ----------

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
              Ако потегляш с повечко газ пак ли го има? Пробвал ли си все едно ще потегляш без газ, като се натовари мотора дали присвирва?

Не колега,потегля ли с повечко газ,нямя проблем.Просто при самото оделяне и то за секунда,леко присвирване,като на ремък.

Comment

• Чувал съм нещо подобно при 1.9 моторчето - присвирване при гасене, при потегляне с малко газ - там се оказа маховик. При повече разклащане на двигателя се чуваше (примерно на ръчна и опит за потегляне без газ).
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Купих колата ит TEMPRAS,много е запзена и подържана,смених и маслото ма двигателя и всички филтри,но ремъци не съм сменял,понеже говорих с него и той ми каза,че са сменени,пък и майстора ги прегледа и каза, ме са добре.

---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:07 ----------

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Или ти свири пистовия ремък или феродовия диск на съединителя.
                  Благодаря колега,ако е маховик, кофти.Макар че звука многи ми прилича на ремъков.

---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

Благодаря колега.

Comment

• Аз не знам как е възможно да свири маховика, няма от къде да свири. Ако феродовия диск е приплъзвал и прегрял ще свири и ще пее даже. Ако няма други последствия след 500 км градско ще спре.
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:30.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Аз не знам как е възможно да свири маховика, няма от къде да свири. Ако феродовия диск е приплъзвал и прегрял ще свири и ще пее даже. Ако няма други последствия след 500 км градско ще спре.
                      Съвсем леко свирване колег,буквално секунда.Нямя го при запалване или гасене на мотора,просто буквално при самото оделяне.Самиат съединител не буксува.

Comment

• За да елиминираш ремъка го откачи за малко, някои ги поливат с вода и докато е мокър не свири, само после покарай за да изсъхне, за да не замръзне нещо. Ситуацията според мен не е много притеснителна.
                        Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:13.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          За да елиминираш ремъка го откачи за малко, някои ги поливат с вода и докато е мокър не свири, само после покарай за да изсъхне, за да не замръзне нещо. Ситуацията според мен не е много притеснителна.
                          Много благодаря.

Comment

• Аз пък залагам на педала на съединителя, че се е разскърцал. Решение на проблема май няма, на 164-ката го пръсках с какви ли не спрейове с медна грес и още какво ли не, леко намаля скърцането, но не изчезна.
                            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                              Аз пък залагам на педала на съединителя, че се е разскърцал. Решение на проблема май няма, на 164-ката го пръсках с какви ли не спрейове с медна грес и още какво ли не, леко намаля скърцането, но не изчезна.
                              Натискайки педала,проблем няма.Свирене за секунда,при отделянето,т.е при самото потегляне.

Comment

• То скърцащия педал си е проблем на 164, 166 и Капа.
                                Но скърцането не е от оста на педала.

Към колегата с шума - пробвай без ремък, както ти казаха. Но се съмнявам да е ремък.
                                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                                X